2014. január 7., kedd

decemberi zaba-pia ünnep, avagy csalárd család

Karácsony. Mindenki várja, mindenki másért. Valaki azért, mert ajándék, díszek, meg cukormázas hangulat. Valaki azért, mert felzabálhat magára másfél sertést. Valaki azért, hogy végre elmúljon.

Na már most. A karácson a vetítéssel ellentétben a legtöbb családban a kényszeredett jópofizásról szól, miközben mint valami költöző madár raj, a rokonság útra kel, hogy kizabáljon mindenkit a vagyonából valami jelképes ajándékért cserébe. Jönnek az unalmas anekdoták a nagyszülőktől, amit minden összeülésnél végig kell hallgatni (természetesen minden alkalommal egyre hosszabb a sok tarkításnak hála), nem beszélve a nosztalgiázásokról, amik vitába torkollanak, mert mindenki máshogy emlékszik.

A degeszre zabálás, és a töltött káposzta és/vagy bejgli allergia ismételt kialakulása után kezdődhet a szilveszteri házibuli kutatás, ami általában aznap délutánig teljesen reménytelen. Természetesen este 10-kor már mindenki matt részeg, mégis halált megvető bátorsággal húzzátok a sorsot, hogy ki nyitja a pezsgőt, lövi föl a rakétákat, megy el a 3 fényévnyire lévő boltba cigiért, satöbbi.

Elérkezik az éjfél, mindenki indokolatlanul hamis hangon bömböli a himnuszt (már aki nem alszik), majd ezen feladat végeztével ismételten elindul a korlátlan vedelés. Jönnek a mindenkit hívjunk fel, mert MINDENKIT HÍVJUNK FEL. A banda nagy része hajnali 3kor már alszik, a maradék "kemény mag" nekiáll józanodni, kártyázni, vagy a buli során figyelmen kívül hagyott kajakészlet tisztességes megcsonkításának. Reggel mindenki sóhajokkal, gyomor-és fejfájás birtokában köszönget majd haza távozik kiadni magából az elmúlt évben magába szedett összes méreganyagot (az összes belső szervét a száján keresztül a csatornába juttatja). De a haldoklás közepette mindig jó arra a kevésre visszaemlékezni, ami az éjszakából megmaradt. :)

Én is december eleje óta pusztítom a májam alig élek, izzadok, miközben lefagy a tököm, de rohadtul élveztem, idén sem lesz másképp! Boldog Új Évet minden kedves olvasómnak!