2013. október 23., szerda

ünnepeljük a ...mit is?!

1956. október 23, Magyarország fellázad az elnyomás ellen, majd az oroszok a fülünknél fogva belepasszíroznak minket a saját szarunkba, a vezetőinket kivégzik, és szépen a nyakunkra ülnek további 33 évre, ránk erőltetve a saját nézeteiket, megszüntetve minket. mit is ünneplünk mi ezen?

tök szuper, munkaszüneti nap, nem kell suliba menni, a nemzet kivonul az utcákra, a vezetők mindenféle klisés fos beszédeket olvasnak fel ezredszer, valaki tüntet, valaki sorfalat áll, valaki anyázik, valaki lövöldözik, meg az öreganyám tudja, miket csinálnak ilyenkor a tudatlan rétegekben. mert ez kérem szépen egy tetvedék gyásznap, mint a magyar ünnepek majd összese, talán augusztus 20.-át kivéve. de azért tegyük ki a zászlót, vegyük fel a kokárdát, vonuljunk fel, anyázzunk a rendszernek, mert az jó!

nagyapámmal beszélgettem '56-ról, ő akkor volt tinédzser. az elmondása alapján a következőképp nézett ki akkor egy belvárosi utca: emberek voltak felakasztva a tereken, tankok mentek át lelőtt holttesteken, ő pedig a töltésen szaladt ki csepelre, nehogy őt is lekapják. minden romokban volt....

most akkor magyarázza el nekem valaki, hogy mégi mi a picsámért hívunk egy ilyen borzalmat nemzeti ünnepnek?!